Binnenkijken | wonen, werken & slapen op 36 m2

En dan zeur ik nog wel eens over de (naar mijn idee) te kleine woonkamer. Dit appartement in Stockholm bewijst dat woon- werk- en slaapkamer prima samengaan op maar 36 m2! Benieuwd? Laat je verrassen door dit slim ingerichte en prachtig lichte appartement en je zult nooit meer klagen over te weinig ruimte.

selinesteba.com - Binnenkijken via Stadshem2.jpg

Slim: wanneer je slaapt en leeft in dezelfde ruimte kun je van je matras ook een daybed maken. Overdag samen met de bank een gezellige zithoek, 's avonds een functionele slaapplek. Tip: leg het matras niet direct op de vloer, dan kan het niet voldoende ventileren. Gebruik bijvoorbeeld pallets, staat ook nog eens hartstikke stoer. 

selinesteba.com - Binnenkijken via Stadshem 4.jpg

Boeken zijn leuk, maar nemen ook veel plek in. Stapel wat stevige exemplaren op elkaar en gebruik als tafeltje of nachtkastje. Met de kaften naar achteren blijft de basis bovendien rustig, niet verkeerd bij klein behuisden. 

selinesteba.com - Binnenkijken via Stadshem 5.jpg

Een stevige tafel, fijne stoel en een prikbord voor al je knipsels en inspiratie, wat heeft een mens nog meer nodig op een fijne werkplek? Rollen papier kunnen in de mand en bij gericht licht is het prettig werken. Let ook even op de basis: wit. Fijn, want zo lijken de meubels op te gaan in de wand, wat weer voor een ruimtelijk gevoel zorgt. 

selinesteba.com - Binnenkijken via Stadshem 6.jpg

Nog zo'n gouden tip voor een kleine ruimte (ook ideaal in een wat grotere kamer trouwens), een ronde tafel. Hier bij het raam, wat voor extra licht zorgt. En aan zo'n ronde variant is het altijd gezellig tafelen, iedereen zit op gelijke afstand van elkaar. Extra idee: laat de ronde vorm terugkomen in de lamp erboven. Grappig om juist die, net als de stoelen, in contrasterend zwart te kiezen. 

selinesteba.com - Binnenkijken via Stadshem 7.jpg

Hoewel een witte basis rust en ruimte geeft, kan het ook snel saai worden. Dit halidee is een leuke manier om te voorkomen dat je het gevoel hebt in een iglo te wonen. Betimmer een klein muurtje met (steiger)houten planken. Met wat haken kun je er meteen een kapstok van maken, zo is het behalve leuk om naar te kijken ook nog super functioneel.  

selinesteba.com - Binnenkijken via stadshem.jpg

Bijzettafels zijn hier echt een must. Met veel mensen op bezoek schuiven de tafeltjes gemakkelijk mee. Nog een tip: door een vloerkleed schuin neer te leggen laat je een ruimte heel gemakkelijk optisch groter lijken. 

Bedankt decordots voor het delen van dit prachtige appartment.
Foto's via Stadshem, styling Charlotte Ryding

Heb jij een mooie binnenkijk tip of heb je zelf een huis wat wel een rondje binnenkijken waard is? Aarzel niet me te mailen op info@selinesteba.com en wie weet staat jouw tip/huis straks ook op mijn website. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.