9 snelle woontips voor een tropisch interieur

Het zal vast komen omdat ik net terug ben uit het mooie Curaçao, maar opeens vind ik mijn Nederlandse interieur zo ... Nederlands. Wit, grijs en een toefje pastelroze, weinig spannend, misschien zelfs een tikkeltje saai. Wat een contrast met de kleurrijke Caribbean! Wat is dat toch met die relaxte en temperamentvolle stijl? Ik heb de afgelopen twee weken eens goed om me heen gekeken en het zal vast ook de vochtige warmte zijn, maar er zijn nog een paar key-items die bijdragen aan die typische tropische sfeer. Met deze 9 woonideeën maak je van je eigen interieur heel gemakkelijk (en snel!) een tropisch paradijs. 

1. Leef buiten (of onder een afdak)

selinesteba.com - Tropisch interieur 11 seline steba.jpg

(bron: Hanna Blackmore Photography)

Natuurlijk niet altijd mogelijk in ons natte Hollandse klimaat, maar is het mooi weer, verleng dan je woonkamer op het terras of balkon. De buitenmeubels worden steeds luxer en comfortabeler. Tel daar een goed buitenkleed en de nodige sfeerverlichting bij op en de lange, lome zomeravonden kunnen beginnen! 

2. Riet, hout en bamboe!

selinesteba.com - Tropisch interieur 2, seline steba.jpg

(bron: The distinctive cottage)

Geen tropische sfeer zonder riet, hout en bamboe ... als het aan mij ligt tenminste. In de vorm van meubels, maar ook accessoires; denk aan lantaarns, dienbladen en manden. Lichtgewicht en lichtgekleurd, mijn persoonlijke favoriet. En in combinatie met friswit, een vrolijk printje of streepdessin altijd een succes. 

3. Voeg souvenirs toe voor een persoonlijke touch

selinesteba.com - Tropisch interieur 3 seline steba.jpg

(bron: Popsugar

Schelpen, zand of een bijzonder beeldje meegebracht van die ene mooie vakantie: souvenirs zijn persoonlijk en geven het interieur een eigen sfeer. Denk ook eens aan manden of voddenkleden: heel leuk aan de wand. 

4. Kies voor luiken of jaloezieën 

selinesteba.com - Tropisch interieur 4 seline steba.jpg

(bron: Guia para decorar

Omdat ze zorgen voor mooie schaduwen, de nodige verkoeling en natuurlijk dat ultieme eiland gevoel met zich meebrengen. Liefst in wit hout, maar een diy zoals hierboven (met linnen gespannen tussen latten) zorgt ook voor dat ultieme Caraïbische tintje. 

5. Tegels op de wand en de vloer

selinesteba.com - tropische sfeer 5 seline steba.jpg

(bron: Renewed House)

En dan meteen in zwembad-blauw! In Tropische oorden wordt er veel van tegels gebruik gemaakt, ze zijn hygiënisch, makkelijk schoon te houden en voelen koel aan. Niet onbelangrijk als de temperatuur vaak boven de 30 graden uitkomt. Tip: decoreer een (buiten)tafelblad eens met tegels. Kwestie van passen, meten, snijden en plakken maar. Liever wat kleiner beginnen? Een krukje of bijzettafel leent zich hier ook goed voor. 

6. Kleurenpalet van Barbados-groen, zwembad-blauw en zandstrand wit

selinesteba.com - Tropisch interieur 6 seline steba .jpg

(bron: Better Homes and Gardens)

Voor een fris en verkoelend zomers effect. De witte basis laat de groen- en blauwtinten nóg meer spreken. Aanvullen met natuurlijke materialen als hout en linnen et voilà: je eigen tropische paradijs aan huis. 

7. Voeg planten toe

selinesteba.com - tropisch interieur 7 seline steba .jpg

(bron: Kate Graeff)

En met planten bedoel ik ook echt planten. Kies voor grootse gebaren met palmblad, varens en bananenbladeren. In een statement vaas of grote pot: hiermee sla je de tropische plank eigenlijk nooit mis. 

8. Altijd en overal een plek om te relaxen

selinesteba.com - Tropisch interieur 8 seline steba .jpg

(bron: Urban outfitters)

In tropische oorden heeft ieder huis wel een siësta-plek. Een relaxhoekje waar je je op het heetst van de dag even terug kunt trekken. En al tikt de thermometer in Nederland niet vaak de dertig graden aan, een chillplek in huis zou eigenlijk iedereen moeten hebben. Met een dik matraskussen, wat kussens, een kleed en een kamerscherm is een flexibel privéhoekje zo gemaakt. 

9. Instant tropische sfeer: prikkabels! 

selinesteba.com - Tropisch interieur 9 seline steba.jpg

(bron: Local Milk blog)

Op Curaçao was er geen strandtent of restaurant die ze niet had: prikkabels. Sfeermakers pur sang! Inmiddels heb ik zelf ook een streng in de tuin hangen en ik moet zeggen: het maakt warme zomeravonden net even wat gezelliger. En in de winter geef ik 'm gewoon binnen een plekje ;-)

Welke van deze tips ga jij toepassen in je interieur? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.