6 redenen voor een daybed in jouw huis (of tuin)

Is het een bankje waarop je kunt hangen, of een bed waarop je ook kunt zitten? Hoe dan ook, het daybed (divan of stretcher kan ook) staat gelijk aan quality time, een moment voor jezelf en even niets hoeven. Ideaal tegen dat ene verloren muurtje, bij de openslaande deuren naar de tuin of op het terras. Nooit te weinig zitplek of juist slim omgaan met ruimte als je klein behuisd bent. Laat je inspireren door deze droom ideeën met een daybed. 

1. Omdat je altijd extra zitplek kunt gebruiken

selinesteba.com - daybed_My unfinished home_andrea-papini_12.png

(bron)

Een verloren hoekje onder de trap of een wand 'over' in de woonkamer? Met een daybed creëer je snel extra zitplek voor als het huis vol zit. En blijft er onverwacht iemand slapen, geen nood: met een deken en een hoofdkussen heb je zomaar een extra logeerplek. 

2. Omdat je klein woont 

selinesteba.com - Daybed_Urban outfitters_rohini daybed cushion.jpeg

(bron)

Dat is slim omgaan met ruimte: twee dikke matraskussens zorgen hier voor een relaxplekje in stijl. Te gebruiken als bank, maar ook goed in te zetten als bed. Twee vliegen in één klap en geen overbodige luxe in kleine huizen. 

3. Omdat je graag een middagdutje doet in de zon

selinesteba.com - daybed_decouvrir design.jpg

(bron)

Alles even op pauze in dit heerlijke plekje in de zon. Met een goed boek of een koptelefoon en je favoriete muziek. Even genieten van niks of zelfs nog even toegeven aan een middagdutje ... 

4. Omdat de kids er blij van worden

selinesteba.com - Daybed_Marlies Does 2.JPG

(bron)

Wat papa en mama hebben willen de kids ook! Hoe leuk is daarom dit mini-stretchertje speciaal voor de kleintjes. Om op te klauteren, te liggen of mee te spelen. Deze prachtige foto's kreeg ik van Marlies Does, interieurstyliste en eigenaar van een geweldig huis. Volg haar ook op Instagram, daar zie je nog veel meer mooie kiekjes uit haar huis ;-) 

selinesteba.com - Daybed_Marlies Does 4.JPG

(bron)

Door kinderspeelgoed (zover dat mogelijk is) af te stemmen op de kleuren in je interieur gaat het mooi op in het totaalplaatje zonder al te veel aandacht op te eisen. 

selinesteba.com - Daybed_Marlies Does 3.JPG

(bron)

Deze stretcher van het prachtige kindermerk Numero74 is gemaakt van stevig canvas, dat kan wel tegen een stootje.

5. Omdat dekens en kussens er zo beeldig op liggen

selinesteba.com - daybed_unknown source.jpg

(bron: unknown. Weet jij wel van wie? Mail me info@selinesteba.com, dan zorg ik dat de juiste vermelding erbij komt)

Tja, je hebt toch een plek nodig voor al die kussens, plaids en dekens. Een daybed is dé uitgelezen plek, kun je er zelf ook nog lekker tussen gaan liggen. Hier zijn denim, wit linnen en een wollen kleed gecombineerd met cognackleurig leer: een altijd-goed-combinatie! 

6. Omdat je er tuin of balkon een tropisch tintje mee geeft

selinesteba.com - daybed_tine_k_home.jpg

(bron)

Het gebruik van bamboe in combinatie met vers groen zorgt op het terras voor een tropisch tintje. Zet het daybed in een hoekje (onder een overkapping) en omring jezelf met veel (grote) verse planten en voeg lekker veel kussens toe. Vlij jezelf neer en de komende uren ben jij onder de pannen. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.