3 ideeën met een schaapsvacht (+ korting!)

Op het gebied van woondecoratie is een schapenvacht een constante factor. Al jaren zie ik 'm in de woonbladen, op Instagram en Pinterest voorbij komen. Op een stoel, op de bank of in een mand gedrapeerd: zo'n knusse vacht komt echt overal tot z'n recht. En of je nu een landelijk, strak of Scandinavisch interieur hebt, sfeervol is 'ie altijd. En dan krijg je met mijn unieke code ook nog korting op je eigen exemplaar. Ik ging thuis aan de slag met de superzachte vacht die ik kreeg van Schaapsvacht.nl en geef je 3 ideeën om thuis direct mee aan de slag te gaan. 

Idee 1: in de slaapkamer

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

Tuurlijk, als je 's ochtends je bed opmaakt en naar de woonkamer gaat zie je de slaapkamer vaak de rest van de dag niet meer. Maar ik word altijd wel blij van een mooi opgemaakt bed, luxe met gelaagd beddengoed en lekker veel kussens. Een schapenvacht maakt het voor mij helemaal af. Fijn op het voeteneind, voor net dat beetje extra warmte en sfeer. 

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

Deze lichte vacht met grijze ondertoon is toch hartstikke stoer? Past perfect bij mijn lichte beddengoed. Het toefje groen in de woonaccessoires zorgt voor een natuurlijk karakter. 

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

Wist je trouwens dat een schapenvacht warmteregulerend is? Ideaal voor op bed dus, want hij is nooit te warm of te koud. 

Idee 2: in je lievelings fauteuil 

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

Heerlijk zit 'ie: mijn lounge stoel van rotan. Mijn plek voor een goed boek, een serie of zomaar wat lummelen in de zon. Je kunt je voorstellen dat nu de schaapsvacht erin ligt ik helemaal niet meer uit die stoel te slaan ben. Want ik moet eerlijk bekennen, die lange zachte haren als ruggensteuntje dat is zo slecht nog niet. Daar komt bij: het ziet er toch super uit? 

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

De kleur past perfect bij mijn interieur. De basis is licht, de ondertoon grijs en her en der heeft mijn vacht wat bruinrode 'uitgroei'.  Een mooie combi bij de donkerbruine leren poef, mijn lichte Beni Ouarain kleed (lees hier de blog die ik daar eerder over schreef) en de houten details. 

Idee 3: op de bank 

selinesteba.com - schaapsvacht.JPG

Misschien niet het meest spannende idee, maar wel heel fijn! Op de bank is goed te zien hoe groot de vacht eigenlijk is. Als ik 's avonds koude benen heb (wat vaak voorkomt) past 'ie daar met gemak overheen. En de kids zijn er ook gek op, regelmatig wikkelen ze zich er helemaal in. Ik geef ze groot gelijk.

Over SCHAAPSVACHT.NL

Mijn eerste gedachte bij een schapenvacht is vaak: ahh, wat zielig. Het mooie is dat een vacht van Schaapsvacht.nl altijd restmateriaal is. Dat wil zeggen dat de dieren er niet speciaal voor gedood worden, een fijne gedachte toch? De vachten worden verantwoord gelooid met respect voor dier én mens. En wist je dat je bij Schaapsvacht.nl terecht kunt voor veel meer dan alleen vachten? Ze verkopen ook wollen dekens, tapijten en vachten voor in autostoelen of buggy's. Allemaal online te bestellen én snel in huis. 

Lamsvacht of schapenvacht?

Geen dier is hetzelfde, dus ook geen vacht is hetzelfde. Kleur, formaat, zachtheid en dikte kan afwijken. Vooral het verschil tussen een schapen- en lamsvacht is opvallend. Een schapenvacht is afkomstig van een dier wat meerdere seizoenen heeft doorstaan en is daarom vaak dikker. Een lamsvacht daarentegen is van een volwassen dier wat alleen in warm weer heeft gestaan en is daarom een stuk dunner. Ook de omgeving heeft invloed op de vacht. Zo is de vacht van een schaap wat beschut heeft gestaan vaak een stuk zachter dan die van een schaap uit een open veld. Hoe dan ook, de keuze van een vacht is hartstikke persoonlijk. Het is maar net waar je naar op zoek bent en waar je van houdt. 

KORTING op je eigen vacht naar keuze

De vachten die Schaapsvacht verkoopt zijn al vriendelijk geprijsd, maar ik mag daar nog een schepje bovenop doen. Want bestel je via Schaapsvacht.nl dan krijg je met de code Seline17 t/m 11 januari maarliefst 12,5 % korting op een vacht naar keuze! Fijn toch? Ik ben benieuwd voor welke vacht jij gaat. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.