4x zo haal je de zomer in huis

Het is lange tijd geleden dat we zo'n goede en warme zomer gehad hebben als nu. De zon schijnt bijna continu en zo'n beetje alle warmterecords zijn al verbroken ... met dat warme weer is buitenleven natuurlijk het fijnste, maar laten we de binnenboel ook niet vergeten. Met deze 4 woonideeën trek je die zomerse sfeer moeiteloos door naar je interieur (in samenwerking met Inside Blinds)

selinesteba.com - insideblinds07.JPG

1. Riet, hout en bamboe

Geen zomersfeer zonder riet, hout en bamboe ... als het aan mij ligt tenminste. In de vorm van meubels, maar ook accessoires; denk aan lantaarns, dienbladen en manden. Lichtgewicht en lichtgekleurd, mijn persoonlijke favoriet. En in combinatie met friswit, een vrolijk printje of pittig zwart-wit accent altijd een succes. 

2. Jaloezieën en inbetween gordijnstoffen

Het mooie van jaloezieën: je kunt het daglicht er uitbundig mee naar binnen laten stromen of kiezen voor wat extra privacy. Gedurende de dag verander ik de stand van de lamellen en kan ik spelen met het daglicht wat ons huis binnenvalt. Bovendien, de witte kleur houdt ook de warmte buiten, ideaal tijdens hete zomerdagen.  

selinesteba.com - inside blinds01.JPG

Weetje: Ik heb gekozen voor privacy jaloezieën van Inside Blinds, deze hebben geen ladderband maar hele dunne touwtjes. Dat staat niet alleen rustiger (en scheelt minder afstoffen) ze kunnen ook helemaal plat dicht, zodat er echt geen streepje licht meer doorheen komt. 

selinesteba.com - insideblinds06.JPG

Witte jaloezieën zorgen voor een instant strandhuis gevoel, maar ik wilde ook niet inleveren op sfeer. Daarom heb ik ze gecombineerd met prachtige nude-kleurige inbetween gordijnen. Met stof WOOLY heeft Inside Blinds het warme, wollen gevoel weten na te bootsen zonder dat de stof zwaar is, het licht valt er namelijk nog subtiel doorheen. Wat mij betreft de ideale combinatie. En let ook even op de kleur: de vergrijsde roze tint komt extra goed tot zijn recht bij het stralende wit van de lamellen. Lekker beachy dus! 

selinesteba.com - insideblinds03.JPG

Weetje: ik gebruik de gordijnen voornamelijk als sfeermakers (ze kunnen helemaal dicht), het zorgt voor een mooie gelaagdheid én ik kan er mooi de verwarmingen mee uit het zicht houden.

3. Lichte kleuren

Voor een fris en verkoelend zomers effect combineer je zuiver wit met zachte nude- of rozetinten. Aanvullen met natuurlijke materialen als hout en linnen et voilà: je eigen strandpaviljoen aan huis.  

selinesteba.com - insideblinds09.JPG

4. (tropisch) groen

En met groen bedoel ik ook echt groen. Kies voor grootse gebaren met palmblad, varens, bananenbladeren en tropische bloemen. In een statement vaas of grote pot: hiermee sla je de zomerse plank eigenlijk nooit mis. 

selinesteba.com - insideblinds08.JPG

Ook zin gekregen in zomerse raambekleding?

Neem eens een kijkje op de website van Inside Blinds, hier vind je behalve heel veel mooie jaloezieën en gordijnen ook een grote collectie vouwgordijnen, rolgordijnen en gordijnpanelen. Wil je meer inspiratie opdoen? Inside Blinds is ook te vinden op Instagram, hier delen ze regelmatig foto's van hun producten bij (gewone) mensen thuis. 

Gerelateerde artikelen:

- In 5 stappen de juiste raambekleding


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.