Deze LEFF amsterdam klok past dus perfect in onze nieuwe DIY kast!

Dit weekend maakten we in een ochtendje een hele nieuwe kast in de woonkamer. Van 6 planken, 12 steunen en een lik verf om precies te zijn. En het pakket wat ik opgestuurd kreeg van fonQ en ook dit weekend arriveerde, past daar dus perfect bij. 

selinesteba.com - Leff amsterdam in de kast.JPG

De kast

Voor degene die mij al wat langer volgt: ik ben een trouwe fan van de combinatie wit en licht hout. Overal in huis komt deze schone, frisse look terug. Toen ik het idee had een opergplek te maken op de kopse kant van de hoge keukenkast (voorheen was het de plek van het kinderhoekje), wist ik direct welk materiaal we voor deze kast nodig hadden. Ok ok, kast is misschien een groot woord, maar in het kleine nisje is precies voldoende plek voor een mooie maat plank. En 6 van die planken boven elkaar maakt toch een flinke opberger. Het hout (underlayment) lieten we op maat zagen in de bouwmarkt, de steunen van berkentriplex gaf ik met een roller alleen aan de voorkant een frisse witte look. Een halfuurtje schroeven later en de klus was geklaard. Tijd voor het allerleukste: inrichten!

selinesteba.com - Leff amsterdam in de kast.JPG

Wat groot!

Ondertussen stond er in de hal al een fijn pakketje te wachten: de Tile wand- en tafelklok van LEFF amsterdam, ontworpen door Robert Bronwasser. Een beauty van een klok die met zijn keramieken kast en bamboe wijzers al een tijd (leuke woordspeling) op mijn wensenlijst stond. De verpakking - een luxe doos met kartonnen wikkel -is al een cadeau op zich. Mijn eerste reactie bij het openen: wat is 'ie groot! Ik had 'm veel kleiner in mijn hoofd. Met deze 25 bij 25 cm vond ik dat deze klok een 'podium' verdiende om op te shinen.

selinesteba.com - Leff amsterdam in de kast.JPG

Geen getik

Heel even twijfelde ik nog, zou 'ie wel tussen de planken passen? Maar gelukkig, het is net of 'ie er voor gemaakt is. De rustige kleuren, het minimalistische ontwerp: in één woord perfect. Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo van de klokken. Behalve een klein tafelexemplaar heb ik er verder geen in huis. Je moet ze meestal ophangen (iieeekks, gaten in de muur), ze zijn vaak erg aanwezig én ze kunnen oorverdovend hard tikken tijdens je favoriete Netflix serie. Op deze zijn geen van die drie dingen van toepassing: gaten zijn niet nodig (hij kán wel opgehangen trouwens), aanwezig is 'ie ook niet (hij blend perfect in mn interieur) en tikken doet ie niet, gewoon géén geluid, hij loopt wel hoor :-) En een leuk detail: er zitten een servicesetje (met schoonmaakdoekje en schroeven voor het eventuele ophangen) en een AA-batterij bij inbegrepen. Zo kon ik 'm meteen in gebruik nemen.

Meer LEFF amsterdam?

Deze Amsterdamse designstudio heeft nog veel meer mooie producten in het assortiment: stoere horloges, bluetooth speakers en wekkers bijvoorbeeld. De broers Arno en Dennis Ruijzenaars en designer Erwin Termaat hebben bekende ontwerpers als Piet Hein Eek en Richard Hutten weten te strikken voor sommige van de ontwerpen. Succes verzekerd dus. 

Hoe veranderlijk mijn stijl ook is, deze klok zal niet snel gaan vervelen. Een mooie aanwinst. Wat vinden jullie?


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.