Beddengoed en kussens voor de kinderkamer

Jullie hebben 'm vast al gezien: de opgeknapte kinderkamer van onze oudste dochter. Inmiddels al goed in gebruik, alle vriendinnen en familie kregen een rondleiding en bedtijd is sinds de metamorfose ook geen probleem meer. Met het nieuwe dekbedovertrek en de sierkussen die we bij fonQ uit mochten zoeken is de transformatie compleet. It's all in the details isn't it? 

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

Hier begon het allemaal mee: een nieuw bed. Het Flexa Play ledikant stond hier al langere tijd op de wensenlijst. Waarom? Een no-nonsense ontwerp, mijn favo combinatie van licht hout met wit en lekker stevig (dus nog lang van te genieten, als het goed is). 

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

Het was nog even twijfelen, gingen we voor mintgroen of toch de (veilige) witte versie? De combinatiemogelijkheid gaf de doorslag. Met de witte variant matchen kussens en beddengoed namelijk altijd.  

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

Van fonQ mochten we een mooi overtrek en wat sierkussens uitzoeken. Gezellig toch, van die kussens tegen de muur? Daar kon ik er als klein meisje zelf ook geen genoeg van hebben. Een uurtje samen rondneuzen op de website leverde drie toffe exemplaren op: een stoere met stippen van BePureHome, een grijze gebreide variant van Damai en wat waren we verliefd op het schattige boomstammetje van Kikkerland. Allemaal anders, maar mixen met dessins kan hierbij zonder probleem, het zijn de grijze en witte kleuren die er een geheel van maken.  

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

Het kinderbeddengoed werd deze keer overgeslagen. De maten waren te klein of de plaatjes 'te kinderachtig' (haar woorden). Roze is verboden, dus kwamen we al snel uit bij de witten, grijzen en natuurlijke kleuren. Dit Wishes overtrek van Walra won het van een grafische Grid print, die ik dan weer heel mooi vond. Maar hey, ze heeft een goede smaak, want wat is het een mooie dessin. En ook nog aan twee kanten te gebruiken, dubbel genieten dus.  

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

Of je nu zin in warmgrijs hebt of toch liever gaat voor friswit, dit overtrek heeft het allebei. Wel zo fijn als je van afwisseling houdt (of met de seizoenen mee wilt veranderen). Het overtrek is van ademend katoen en de dubbele instopstrook houdt de voeten warm en blijft goed zitten. 

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG

selinesteba.com - fonq bed en textiel.JPG
 

Een stoere meidenkamer met natuurlijke materialen, een frisse kleur op de muur, veel grijs en wit en natuurlijk de nodige gezelligheid. Missie geslaagd.

Wat vinden jullie van het beddengoed en de kussens?


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.