Weekend DIY | Handlettering

selinesteba.com - img-6608

Eerlijk toegegeven ... dit was ook mijn eerste poging, maar wat is handlettering leuk om te doen (als het lukt). Want gemakkelijk is het zeker niet, dus oefening baart kunst. Maar met het weekend in het vooruitzicht heb je lekker de tijd om eens flink te gaan oefenen! Ik doe met je mee.

Met mijn eerste ' projectje' ben ik maar gewoon begonnen. Ik had ene duidelijk kader (het label) en ben binnen de lijnen wat gaan schtesen. Ik vind het mooi sierlijke en grove lettertypes door elkaar te gebruiken, dat geeft een mooi effect. Maar naar mijn idee kunnen de volgende artiesten daar zelf meer over vertellen. 

1. Kijken 

Creatieve Marzi laat ons via dit filmpje een duidelijke stap voor stap in handlettering zien. Met haar goede uitleg en handige tips kun je alvast uit de voeten. Bekijk ook nog even haar blog, ze doet nog veel meer dan alleen tekenen! 

2. Lezen

Typografie-guru Gemma O' Brien is gek op letters. Ze werd beroemd toen haar video 'Write here, write now' viraal ging. Sindsdien heeft ze werk gedaan voor Woolworths en Canon (niet de minste). En nu laat ze via de prachtige website a pair & a spair haar skills zien!  

3. Meer inspiratie 

selinesteba.com - moiettoi-

Bron: stampinmypassport.blogspot.nl

selinesteba.com - adventure-1

Bron: serialthriller.com

selinesteba.com - custommade-1

Bron: Neil Secretario op Instagram 

selinesteba.com - moleskine-1

En gaat het allemaal toch niet zo voorspoedig? Dan kun je altijd nog zo'n mooi Moleskine boekje mét handgeschreven tekst aanschaffen via Etsy 

Nog meer mooie voorbeelden vind je op mijn bord 'Handlettering' op Pinterest

4. Zelf aan de slag!

Genoeg gezien, gelezen en gehoord? Dan is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan. Ik ben ook nog een beginner en kan dus gerust zeggen: gewoon DOEN! Oefenen, proberen, schetsen ... en niet bang zijn om 'fouten' te maken. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om je potloden en fineliners uit de kast te halen en ben heel benieuwd naar alle schetsen en eindresultaten! 


Maureen heeft een reactie geplaatst op 22-10-2014

Bedankt voor de links, kende deze sites nog niet.
Groetjes,
Maureen

Seline heeft gereageerd op het bericht van Maureen

Hi Maureen,

heel graag gedaan. Leuk dat ik je heb kunnen inspireren.

Liefs, Seline


Seline Steba heeft een reactie geplaatst op 10-08-2014

Dank je wel Lisette! Leuk dat je het gaat proberen, ik ben heel benieuwd ;-)

X Seline


Lisette heeft een reactie geplaatst op 10-08-2014

super leuke blog!
Ik ga het ook proberen


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.