Schaduw of zon? | Een week na het Ariadne at Home nieuws

selinesteba.com - schaduw of zon, seline steba ariadne at home.JPG

Ik zal eerlijk zijn: ik heb lang nagedacht over het onderwerp voor weer een nieuwe blogpost. Want hoe ga je van zulk ingrijpend nieuws over op de 'leuke woonplaatjes' en nieuwste interieurideeën? Tja, best is lastig. Daarom nu deze korte status update, van waar ik nu - the week after - sta en straks naartoe wil. 

Allereerst bedankt voor jullie reacties op mijn vorige blogpost. Ongelooflijk al die lieve woorden en warme berichten. Het heeft mij en mijn collega's echt heel goed gedaan! Nooit gedacht dat een persoonlijke noot zoveel los zou maken. 

Inmiddels ben ik de ergste schok te boven, ik zit nog middenin het proces, maar durf al voorzichtig te geloven dat er ook weer betere tijden zullen aanbreken.

Niet vrijwillig

At Home was en is zo'n groot deel van mijn leven, die laatste werkdag hangt als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Afscheid nemen van een tijdperk, zo voelt het. En dan ook nog eens niet vrijwillig, dat steekt nog het meeste. Maar zoals een lieve collega van Eigen Huis en Interieur al zei: er is een leven na de bons. En daar houd ik me nu aan vast. Marco Borsato verwoordt het perfect in het nummer 'Mooi': 

'Kijk je om je heen en zie je dan de zon, of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond'

Na deze week kan ik zeggen, ik ga voor de ZON! En dat zal vast gepaard gaan met flink wat schaduwen, want reken maar dat er nog een hoop baal-dagen bij zullen zitten. Maar wat betreft mijn gevoel en hoe ik hiermee om wil gaan heb ik hierbij wél zelf de keuze. 

Nieuw hoofdstuk

Toch komt die laatste werkdag sneller dan me lief is, volgende week rond ik de teksten voor editie 1 af en is het 'klaar' voor mij. We werken nou eenmaal zo'n 3 maanden vooruit. Het valt extra op hoe we de afgelopen jaren als een geoliede machine hebben gefunctioneerd: je rondt een nummer af, krijgt een nieuwe briefing en gaat door naar de volgende editie ... Nu is dat niet anders, alleen is er geen volgend nummer, er is geen langetermijn planning meer. Althans niet voor ons. Toch wil ik het zien als een nieuwe fase, een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Doodeng vind ik het, maar of ik nu wil of niet, die bladzijde wordt hoe dan ook omgeslagen (om maar even in de tijdschrifttermen te blijven). 

Positief 

En dan? Komt die man met de hamer nog langs, val ik in dat spreekwoordelijke gat? Ach, we zullen het zien. Geen idee hoe ik ermee om moet gaan en wat er nog op me af komt, maar wat ik wel weet is dat ik voor het goede ga, het positieve omarm. Mijn eigen bedrijf verder uitbreiden, meer illustraties maken, leuke freelance tekstopdrachten doen, nog heel veel mooie blogposts schrijven, ik kom nog tijd tekort!

En denk je nu: ik wil samenwerken, heb een leuk idee of wil zomaar iets kwijt: laat hieronder een berichtje achter óf stuur me een mailtje via info@selinesteba.com. Vind ik leuk!


Beppie heeft een reactie geplaatst op 26-10-2015

Lekker positief Seline.

En het helpt om positief te blikven! Echt waar! Ik weet er alles van...

Lieve groet!
Xxx
Beppie


Mappie heeft een reactie geplaatst op 26-10-2015

Hoi Seline,
Wat goed te horen dat je zo positief er mee omgaat. Geloof me het komt allemaal goed het heeft alleen wat tijd nodig. Wie weet wat voor mooie dingen er op je pad komen. Je bent zo creatief. Wens je alle succes toe.

Veel liefs en dikke kus.
Mappie


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.