In 30 minuten een nieuw kastje met Flexa Mooi Makkelijk

Ik ben van de impulsieve acties, als ik iets in m'n hoofd heb moet het vaak meteen gebeuren. Voordeel is dat ik een echte doener ben en niet bang iets aan te pakken, nadeel is dat ik soms weinig voorbereidingen tref, waardoor het uiteindelijk toch langer duurt dan ik had gewild. Het nieuwe product van Flexa is daarom écht iets voor mij. Mooi Makkelijk is namelijk een lak waarmee je in een handomdraai meubels, trappen, vloeren, deuren en keukenkastjes opknapt. Ik nam de proef op de som en gaf mijn kastje in 30 minuten een compleet nieuwe look. (in samenwerking met Flexa)

selinesteba.com - Flexa Mooi Makkelijk01.jpg

Dit is hoe het kasje eruit zag. Een simpel ontwerp van Ikea en niet te groot, waardoor 'ie perfect op dit plekje past. De kinderen bewaren er hun tekenspullen in en ik heb weer een plekje om te stylen. Eigenlijk had het hele kastje de grenen houttint, de witte buitenkant verfde ik zelf al toen ik 'm kocht en de originele houten knopjes verving ik voor deze witte. De houtkleur spreekt me sinds we een andere houten vloer hebben niet meer aan, dus was ik al een tijdje op zoek naar een andere tint voor op de lades. Tijdens een bloggersdag van Flexa ging ik aan de slag met het nieuwe product Mooi Makkelijk, ontdekte ik de kleur Pink Nudity en ging ik daarna thuis aan de slag.

Altijd goed

Mooi Makkelijk van Flexa is een grondverf en lak in één en uitgevoerd in verschillende varianten. Je kiest uit een verf voor trappen, deuren, vloeren, keukenkastjes of meubels. Omdat het product helemaal afgestemd is op het object wat je gaat verven, zit je altijd goed. Let wel op dat je van te voren goed schuurt en schoonmaakt, dat moet altijd!

selinesteba.com - fullsizeoutput_2ef.jpeg

Gebruik voor dit product een acrylroller en acrylkwast, schuurpapier en een verfbakje.  

selinesteba.com - fullsizeoutput_2f0.jpeg

De Mooi Makkelijk verf is in vrijwel elke kleur te mengen. Ik ging dus voor mijn nieuwe favoriet: Pink Nudity

Stap 1. Schoonmaken

selinesteba.com - Flexa Mooi Makkelijk04.jpg

Voordat je begint is het van belang je meubel goed te ontvetten. Ik doe dit altijd met de St. Marc verfreiniger die je koopt bij de bouwmarkt. In dit geval was het kastje aardig schoon, maar ga je een oud meubel schilderen zorg dan dat alle vuil goed weg is.  

Stap 2. Schuren 

selinesteba.com - fullsizeoutput_2ee.jpeg

Wil je dat de verf goed hecht, schuur dan altijd het te schilderen deel op. Heb je een meubel met oude verflagen, dan zul je wat meer moeten schuren dan ik met het onbewerkte hout. Ik gebruik een soort van schuursponzen, ze zijn lekker flexibel en door de zachte tussenlaag kun je meer kracht zetten. Maak na het schuren het oppervlak stofvrij en neem het nog een keer af met de ontvetter. 

Stap 3. Schilderen

selinesteba.com - Flexa Mooi Makkelijk06.jpg

Het leukste deel wat mij betreft: lekker schilderen! Door het rechte oppervlak heb ik alleen de acrylroller gebruikt, maar kwasten kan natuurlijk ook. Doe je randen en hoeken met de kwast? Ga dan met de roller over deze delen als de verf nog nat is, zo krijg je een mooi regelmatig geheel. Voor mijn meubel was één laagje voldoende, de verf dekt heel mooi en heeft een zijdeglans afwerking. 

selinesteba.com - Flexa Mooi Makkelijk07.jpg

Na 2 uur is de verf stofdroog en na 6 uur zou je 'm over kunnen schilderen. Let nog wel even goed op met stoten, de laag kan nog een tijdje kwetsbaar zijn. Ik zette na een middagje goed drogen de knopjes er weer op en ben heel blij met het eindresultaat. 

selinesteba.com - Flexa Mooi Makkelijk08.jpg

Het mooie van 1 laagje verf is dat je de nerven van het hout nog een beetje ziet, iets wat ik zelf mooi vind. De combinatie met de witte knopjes is ook een leuke, het zorgt voor een speels effect. 

Wat ga jij verven met Flexa Mooi Makkelijk?

Lees er alles over op www.flexa.nl, kies jouw Mooi Makkelijk product en laat je inspireren door de prachtige kleuren.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.