Ikea hacks: 5 ideeën met de Ivar kast

Al 50 jaar prijkt de klassieker Ivar in het Ikea-assortiment en nog steeds is deze stellingkast, die uit allemaal verschillende onderdelen bestaat, een all-time-favourit. Zelf heb ik 'm ook aangeschaft, maar ik ga 'm wel customizen. Hoe precies, dat deel ik later (de kast moet nog bezorgd worden), maar de mooiste 5 ideeën die ik online vond laat ik hier alvast zien. 

Hoe is het nu?

selinesteba.com - Ikea hack Ivar_selinesteba.com.JPG

Sinds de nieuwe opstelling in de woonkamer mis ik een kast voor de lange wand achter de bank. Nu staat de Wehkamp hocker er, maar ik vind het fijn een beetje hoogteverschil te creëren (wat extra opbergruimte is natuurlijk ook prettig). De Ivar kast heeft de perfecte hoogte en breedte, is nog onbehandeld én kan gemakkelijk uitgebreid worden. Ik heb er dus eentje besteld bij Ikea. De verf heb ik al gekocht, een pebble witte tint die ik liet mengen bij Kwantum. Of er pootjes onder komen weet ik nog niet, daarvoor moet 'ie eerst staan. Dit waren wat mij betreft de mooiste inspiratiebeelden die ik vond:

1. Donker met poten

selinesteba.com - Ikea hack ivar @hosmajorskan.jpg

Bron: @hosmajorskan 

De plek die ik voor mijn kast bedacht heb lijkt veel op dit hoekje, fijne inspiratie dus. Aan een donkere tint heb ik ook gedacht, maar niet voor nu. Wie weet verf ik 'm nog wel eens zwart. De poten eronder vind ik heel mooi, maar ik kan me voorstellen dat het ook praktisch is met schoonmaken. 

2. Zachtgrijs

selinesteba.com - Ikea hack Ivar http-::bloggaibagis.com:2017:10:17:diy-mala-skapet-ivar:.png

Bron: Blogga i Bagis

Dit is hoe ik de Ivar kast voor me zie bij ons thuis. Zachtgrijs, net van het witte af en rustig gestyled. Deze staat koud op de grond, dat is ook mijn eerste idee, maar we gaan ervaren hoe praktisch dat is. 

selinesteba.com - Ikea hack Riikka Kantinkoski, theposterclub.com.jpg

Deze kleur vind ik ook mooi. En de styling, wauw! Scandinavisch, puur, niets teveel of te weinig: top gedaan. 

Bron: fotografie Riika Kantinkoski, poster van theposterclub.com

3. Naturel

selinesteba.com - Ikea hack Ivar My Scandinavian Home 2.jpg

Bron: My Scandinavian Home

selinesteba.com - Ikea hack Ivar via superfront.com.jpg

Bron: Superfront 

De Ivar is van zichzelf al heel mooi. Onbehandeld zorgt het grenenhout voor unieke tekeningen en een naturel look. Zelf ben ik niet zo van deze kleur hout (zie ook mijn blog over onze oude grenen vloer), vandaar dat de verfkwast eroverheen gaat. Maar als ik deze plaatjes zie, vind ik dat bijna zonde. 

4. Voorzien van webbing

selinesteba.com - Ikea hack septemberedit.com.jpg

Bron: September edit 

Toen ik deze hack zag, heb ik serieus overwogen het idee te pikken voor mijn eigen Ivar kast. Toch heb ik besloten niet aan de slag te gaan met webbing/rattan/hoe je het ook wilt noemen. In dit idee is de webbing erop geplakt (check de fotocredit om precies te zien hoe Caroline Birk te werk ging), mocht het ooit gaan vervelen dan denk ik dat je het er niet mooi meer af krijgt. Maar, het idee is top!

5. Alles uit de kast! 

selinesteba.com - Ikea hack Ivar @octobre_et_mai.jpg

Bron: @octobre_et_mai 

Leuke woordspeling, maar bij dit idee is het zeker niet overdreven. Wat heeft Cecile Fossey dit gaaf gedaan. De Ivar kasten vormen hier samen met een plank een enorm bureau. Ook op de achterwand is hetzelfde hout doorgetrokken, dat zorgt voor meer eenheid. Het is dat ik een heel mooi kantoor heb, maar dit inspireert enorm. Ook vanwege het naturel kleurenpalet.

Mijn eigen Ivar hack

Binnenkort ga ik aan de slag met mijn eigen Ivar kast. Als 'ie staat deel ik het resultaat natuurlijk met jullie. Houd mijn Instagram en blog dus in de gaten.

Welke van deze hacks is jouw favoriet?


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.