En dan stopt het opeens bij Ariadne at Home

Donderdagmiddag 15 oktober, lekker thuis aan het werk. Mijn hoofdredacteur belt, dat er elk moment een mail binnenkomt die ik niet mag missen en of ik morgenochtend - vrijdag - aanwezig kan zijn op de redactie. Ze weet dat het mijn vrije dag is, maar dit betreft een hele belangrijke mededeling, meer mag én kan ze nu niet zeggen ... met de januariteksten waar ik die middag mee bezig was, is het niet meer goed gekomen. Speculeren en nadenken over wat te te horen gaan krijgen WEL. Een avond vol onzekerheden breekt aan, ik besluit ik mijn gedachten te verzetten, lekker een avondje bankhangen. Morgen zien we wel weer verder ... 

En ochtend is het snel. In alle vroegte mijn wekker gezet, met de angst door het geluid heen te slapen, was de nacht onrustig. Het is nog donker als ik op de fiets naar het station zit. Bijna exact twee jaar geleden kregen we ook zo'n telefoontje, een verontrustend bericht op intranet ... 700 mensen gingen eruit, de kranten stonden er vol mee. Het gekke is, toen voelde ik een soort rust. Het zou een vreselijke tijd worden, maar ik had het gekke gevoel dat het mij niet persoonlijk zou treffen. Nu heb ik dat gevoel niet. 'Ga maar uit van het ergste', is wat een collega te horen kreeg... dat doen we dan maar. 

Aangekomen op kantoor is de anders zo gezellige redactie een vrieskist. De sfeer is geladen, onzeker, zou dit het dan zijn? Komt nu de genadeklap? Even met elkaar koffiedrinken, samenzijn en dan op naar de vergaderzaal waar we met designblad Eigen Huis & Interieur plaatsnemen.

En dan komen aan al die speculaties, onzekerheden en gespannen uren een eind, het is zo gezegd: we zijn allemaal onze baan kwijt! 15 mensen staan op straat. Of je nu redactielid, marketingmedewerker of hoofdredacteur bent, er wordt geen onderscheid gemaakt. Per 1 januari is het voorbij, voor ons dan ... want alsof dit nieuws nog niet erg genoeg is, zijn ze in staat het nóg vernederender te maken: de bladen stoppen NIET. Ze blijven in de winkel liggen, maar worden uitgegeven door Sanoma België. Ze kijgen een kant-en-klaar pakketje aangereikt, alsjeblieft: ons jarenlange werk, vele uren aan creativiteit, de mooie formule ... voor jullie! Lintje erom en lekker mee doorgaan. Het voelt als een belediging, een belediging voor wat wij er de afgelopen jaren ingestopt hebben: hart en ziel. Onze flexibiliteit na de vorige reorganisatie. Toen we verder moesten met de helft minder mensen, hoe we dat gewoon deden, onze inzet bij de restyling van het blad, heel veel extra werk, maar o zo leuk! En wat werd het goed ontvangen door onze abonnees.. en dan heb ik nog niet eens over de Woonbeurs, pas twee weken geleden braken we alles af, onze pop-up B&B met 5 kamers en een grote woonkeuken, 10.000 meer bezoekers dan vorig jaar kwamen er kijken. Wat een prestatie, wat een succes. Hoe anders is de sfeer nu: twee titels worden afgeserveerd, via de achterdeur van het pand. Er wordt niet eens een persbericht aan besteed... niemand zal het merken.

Daarom wil ik dat jullie in ieder geval weten dat ik 7 jaar lang met heel veel trots én plezier gewerkt heb voor dit mooie blad, en dat ik ook namens mijn collega's kan spreken. Ik wil dat jullie weten dat het ons aan het hart gaat dat de titel doorgaat en wij tot op heden niet gevraagd zijn of we hier nog aan mee willen werken. Dat we straks in de winkel gewoon nog naar 'ons' blaadje mogen kijken, zonder dat wij er nog iets mee te maken hebben. Alsof je een schop na krijgt ... zo voelt het. En ik wil dat jullie weten dat we allemaal met opgeheven hoofd weggaan, de jaren bij at Home zullen vieren! We maken nog twee hele mooie nummers en doen straks met zijn allen de lichten uit en de deur achter ons dicht. 


Hanneke heeft een reactie geplaatst op 28-01-2016

Jemig wat een klap! Als ik dit eerder had geweten had ik mijn abonnement opgezegd maar helaas het is net afgeschreven. Ben heel benieuwd of ze jullie sfeer door kunnen zetten. En anders volgend jaar stoppen voor mij. Ik hoop dat je een andere leuke baan vind . Jammer dat de Belgen jullie hulp niet vragen


Louise - 30s Magazine heeft een reactie geplaatst op 25-10-2015

Wat een naar bericht Seline. Ik wens je veel sterkte toe. X


Marianne de wildt heeft een reactie geplaatst op 25-10-2015

Waarom moeten alle goede dingen van dit land naar het buitenland. Het is toch een prima, inspirerend blad door mensen met liefde gemaakt. Weer meer nederlandse mensen zonder baan en waarom nou? Heel erg jammer. Heel. Veel sterkte en succes met het vinden van een nieuwe werkplek.


Hanneke heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Jeetje Seline, ik kan het gewoon niet geloven ! Ik heb daarom zelfs op internet gespeurd naar nadere berichtgeving maar er is helemaal niets over te vinden? Wat erg voor jullie als redactie! En tja, als de ziel eruit is, zullen de verkoopcijfers straks ook wel gaan dalen, denk ik. Je ziet dat het blad nu met liefde gemaakt wordt en dat kan straks niet meer.
Voor mezelf als lezer vind ik het ook niet leuk... vorig jaar idd de 101 woonideeën, dat was al zo ontzettend jammer. En dan nu het 2e blad dat ik ontzettend graag las en waaruit ik veel inspiratie op deed en zelfs lekker door kon slapen, want ook best feelgood. STOM, dat is wat ik ervan vind!!


Marijke Plas heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Als ex-redacteur/mede-bladenmaker bij VNU/Sanoma (ruim 20 jaar Libelle) begrijp ik hoe jij en jouw collega's als mede-bladenmakers op de ziel zijn getrapt. Er zijn geen woorden voor. Woorden als schandalig en harteloos en nietsontziend dekken de lading niet voor een dergelijke attitude. Onbegrijpelijk toch wat mensen elkaar kunnen aandoen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er leven is na Sanoma. Vanaf het definitieve afscheid wordt alles veel en veel leuker! Echt waar, vertrouw daar maar op. Met volle positieve kracht vooruit, dat wens ik jou en jouw collega's toe. Je kunt het!


Teresa Micheile Henderson heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Wat triest. Al jullie werk en creativiteit ga ik missen maar nooit vergeten. Mijn huis heeft stapels in praktisch elke kamer van ariadne at Home. Ik kan ze niet weggooien, ze gaan mee wanneer ik verhuis... en dat is best vaak. De alle eerst woonblad dat ik in Nederland las... ik was gelijk verliefd.

Elke jaar uitkijken naar de "woonbeurs'en soms drie keer door de ariadne at Home huis lopen. Even babbelen met Aty en de stylisten, bloggers terwijl mijn dochter een sdkaart aan foto's vol schiet voor mij voor op mijn blog.

Het verlies van de 101 was zwaar maar dat de ariadne wordt straks niet meer door jullie uitgegeven komt hard aan. Ik wens jullie veel sterkte! Ik hoop dat de toekomst iets moois met zich brengt voor jou en de rest van de redactie!

♥ Teresa Micheile


Suzanne heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Jeetje, wat een naar bericht! Het blad dat juist de vorige ronde bleef bestaan vanwege de vele fans. Veel sterkte voor jou en al je collega's!

Liefs Suzanne


Susanne - StijlvolStyling.com heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Jeetje Seline wat schrikken! Wat een schandalige manier waarop dit is gegaan. Ik denk dat hier het laatste woord echt nog niet over gezegd is want het nieuws verspreid zich ook snel in 'media & blogland'. Net als vele anderen wil ik jou heel veel sterkte wensen de komende tijd. Ik ga oprecht genieten van jullie laatste twee Ariadne nummers, laten het de beste ooit worden om ze een lesje te leren. Heel erg zonde dat zo'n begrip in Nederland nu wordt afgeserveerd naar België toe. Aan jullie heeft het niet gelegen want het blad was altijd top.

Sterkte Seline!
Gr. Susanne

Seline heeft gereageerd op het bericht van Susanne - StijlvolStyling.com

Ook hier: wat een overweldigende en hartverwarmende reacties! Het zijn er teveel om allemaal persoonlijk te beantwoorden, maar ik lees ALLES en kan (ook namens mijn collega's) zeggen dat jullie lieve woorden ons heel goed doen!

Liefs, Seline


Souraya | Binti Home Blog heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Lieve Selina, wat heb je dit ongelofelijk mooi en recht vanuit je hart geschreven. Dit is echt k*tnieuws... Ik wens jullie heel veel sterkte en vooral nog plezier met het maken van de laatste twee nummers. Ik heb zojuist mijn abonnement opgezegd want ik ga niet meer van Ariadne kunnen genieten nu ik weet dat jullie het niet meer gaan maken. Heel veel liefde toegewenst en mooie nieuwe dingen op je pad. Liefs Souraya


Mariëtte Broeders heeft een reactie geplaatst op 22-10-2015

Lieve Seline,
Heb hier echt geen woorden voor.....verbijsterd! Jullie zijn de Ariadne, als het fundament, de muren van een huis, zonder dat stort het huis in! Dit is echt onbegrijpelijk......ik denk dat ik mijn abonnement op ga zeggen, zo ga je toch niet met mensen om! Ik hoop zo dat jullie met zn allen een nieuw woonblad op gaan richten.....
Maar eerst dit maar eens verwerken, want het is niet niks, veel sterkte xxx
@jet_at_home


Ilona Oerlemans heeft een reactie geplaatst op 20-10-2015

Wat ontzettend goed opgeschreven. Hoop dat het ook een béétje het bevatten van wat er nu weer allemaal gebeurt. Onwerkelijke rotsituatie weer. Ook op 'mijn' redactie (die van Margriet) werd dit nieuws met een ongeloof ontvangen. Al is ons gevoel natuurlijk niet te vergelijken met wat jullie nu voelen. Maar herkennen doe ik het maar al te goed, die onzekerheid en het rotgevoel, van inderdaad twee jaar geleden.

Heel veel sterkte de komende tijd!

Ilona


Jennyvanbuuren van Buuren heeft een reactie geplaatst op 20-10-2015

Zonde, dat ze zulke mooie bladen verkwanselen aan de Belgen. De Ariadne al meer dan zestig jaar een begrip in Nederland. Ik wens jullie de komende maanden. Veel sterkte en succes voor de toekomst.


Anki heeft een reactie geplaatst op 20-10-2015

Wat ontzettend heftig, wat een afbreuk. Hou je hoofd omhoog, sterkte!


Manuela Grootscholten heeft een reactie geplaatst op 20-10-2015

Kan me eigenlijk niet voorstellen hoe dit voor jullie moet zijn, een baan waar je heel je ziel en zaligheid in stopt. Waarvan iedereen denkt dat het het meest geweldige werk is wat je kunt doen, maar volgens mij kei en kei hard werken is zomaar eindigt. Zomaar stopt. Het lijkt me verdrietig en frustrerend. En ik als trouwe lezer ga nog heel erg genieten van de laatste twee uitgaven, wat ik na 31 december doe ga ik nog even over nadenken.. Heel veel succes, jullie hebben nog twee maanden om met een businessplan te komen voor een eigen woonblad :-) #zoutofzijn!


Naomi heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Dit had ik even gemist. Wat een bericht Seline. Niet te geloven dat jullie zo aan de kant gezet zijn en dat het blad doorgaat onder Sanoma België. Het blad was mooi met persoonlijke noten en verhalen uit Nederland. Wat blijft hiervan over? Ik ben benieuwd. Zal zuur voor jullie zijn om het zo uit handen te moeten geven. Veel sterkte.


Nienke heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Jemig zeg... wat een heftig verhaal en wat zonde van al jullie harde werk. Maar ik weet zeker dat jou nog een super leuke toekomst tegemoet zal komen! Heel veel sterkte in deze tijd...


Esmée heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Mooi geschreven! Maar wat ontzettend balen! Veel sterkte!


Jayne heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Hi Seline,
dit is niet te bevatten, het blad gemaakt door jullie enthousiaste groep mensen met steun en ondersteuning van zoveel net zo enthousiaste retailers maken het blad wat het is. Nu maar afwachten of deze energie straks nog steeds terug te vinden is in het magazine.. liefs Jayne


Rob Jansen heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Hoi Seline,

Wat heb je dit goed onder woorden gebracht! Het blijft onthutsend dat er zo met mensen omgegaan wordt. Geen blijk van waardering ook voor het vele harde werken. Maar ik weet zeker dat er voor jou een stralende zon aan de horizon wacht!

warme groet,

Rob Jansen

Seline heeft gereageerd op het bericht van Rob Jansen

Lieve Rob,

dat is heel fijn om te horen. Lief dat je het nog even gelezen hebt ... we komen er wel met z'n allen, dat weet ik zeker!

Liefs, Seline


Caroline Sleijffers heeft een reactie geplaatst op 19-10-2015

Wat een bericht! Moet inderdaad zuur zijn dat het blad overgebracht wordt naar België. De echte fans gaan dat verschil wel zien.
Ik heb helaas twee keer een reorganisatie doorstaan. Je leert kansen te zien en komt er meestal met meer persoonlijke groei uit. Maar dan moet je eerst door die laag van woede en teleurstelling heen.
Delete het artikel van januari van je computer, ben trots op de komende twee nummers, vier een mega afscheid met je collega's en 2016 wordt een jaar met nieuwe kansen!


Melissa www.knuss.nl heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Dit moet inderdaad voelen als een trap na. Vreselijk ! Eén ding pakken ze jullie niet af en dat is jullie eigen creativiteit. Al voelt het vast nu niet zo, maar daardoor zal er vast weer iets moois op jullie pad komen.


Fleur heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Ongelooflijk, dit nieuws! Ik vind het vreselijk dat jullie dit moet overkomen, want wat een geweldige redactie zijn jullie! Een warm bad was het echt, ik vond het super om met jullie te werken. Heel veel sterkte!!
Liefs, Fleur


Maaike | www.gekkiggeitje.nl heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Jeetje, wat zuur... Bizar om te zien hoe al die mooie woonbladen weg moeten. Alhoewel het in jullie geval nog veel zuurder is... Sterkte, en vertrouw er maar op dat er snel mooie nieuwe plannen op je pad verschijnen!


Mirjam Enzerink heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Het is onvoorstelbaar Seline.. ze halen de ziel uit at Home. Het zal nooit meer voelen als 'thuiskomen'.. Veel sterkte gewenst. Groeten, Mirjam


Mieke Floore heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Lieve Seline,
Ik kon het ook niet geloven toen ik de email van Aty las afgelopen vrijdag.
At Home is zo bijzonder, vooral door t topteam wat erachter zit. Het voelde altijd nog als n warm bad als ik op de redactie kwam, jullie zijn zulke lieve, hartelijke collega's.
Ik vind het zo vreselijk voor jullie, je baan kwijt, dat is echt nog andere koek dan n klant kwijt.
Ik weet zeker dat t uiteindelijk ten goede zal uitpakken maar deze periode zal echt moeilijk zijn.
Ik wens jou en de rest heel veel sterkte met dit verlies. En hoop dat we elkaar in toekomst nog zullen zien want t was altijd erg gezellig :)
Veel liefs Mieke


Janneke heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Wat erg Seline! En vooral heel erg zonde! Sterkte de komende tijd.


Archana heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Hi Seline, wat een verschrikkelijk nieuws! Jeetje, ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Zo jammer dat op deze manier een eind komt aan jullie mooie werk. Het Ariadne at Home huis op de beurs zag er geweldig uit overigens. Ik wens je sterkte en veel succes en hoop dat je snel iets leuks gaat vinden. Liefs, Archana


Dorien -AtHomeLiving.nl heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

wat een naar bericht Seline. In en in triest. Zo ga je toch niet met je personeel om? en inderdaad als het blad zou moeten stoppen, dan is het nog een ander verhaal. maar dit is gewoon schandalig. Heel veel sterkte en er komt iets mooiers op je pad. Liefs, Dorien


Nathalie heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Het leed dat Sanoma heet. Wat is er toch met dat eens zo geweldige bedrijf gebeurd?! Ook ik heb met super veel plezier voor at Home gewerkt als freelancer (3 jaar in vaste dienst bij vtwonen). De sfeer op jullie redactie vond ik altijd hartverwarmend. Wat een rot nieuws!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Nathalie

Nou, zeg dat wel! Het is indd zo jammer ... De sfeer was en is indd hartverwarmend. Laten we dat vooral koesteren. Dank je wel voor je lieve woorden x

Liefs, Seline


Floortje heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Jeetje, wat een klap in je gezicht. Een beetje herkenbaar ook wel... Werk dat je doet met heel je hart en ziel is geen werk, maar je kindje. En als dat op deze manier van je afgenomen word, doet dat pijn! En of het blad straks nog steeds zo heerlijk en mooi is als nu, zal moeten blijken. Feit zal blijven, dat het niet hetzelfde zal zijn in de ogen van velen. Petje af voor jou en al je collega's, die dit blad hebben gemaakt tot wat het nu is. Sterkte de komende tijd en geniet.
Straks zal blijken wat een bom aan geweldige creativiteit ze zullen missen!
Jullie komen er wel!!!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Floortje

Wat een fijne woorden Floor... het gaat zeker goed komen,en zo is het maar net: hun verlies!

Liefs, Seline


Anja Bas backer heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Hoi Seline,

Wat heb je dat mooi beschreven, precies het gevoel wat wij allen volgens mij als collega's gevoeld hebben. Het machteloze gevoel dat het zonder ons gewoon doorgaat.

Niet alleen treft dit natuurlijk alle vaste collega's maar ook heel veel vaste en losse freelancers die elke maand weer mooi werk bij ons aanleverden. Maar ik ben er zeker van dat er voor ons allen een mooie toekomst in het vooruitzicht ligt en iedereen goed terecht komt en jij zeker ook!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Anja Bas backer

Lieve Anja,

heel fijn je reactie. Het is het gevoel wat ik voelde, hoe ik het heb ervaren .. en je hebt gelijk wat betreft de vele freelancers en fotografen... ook voor deze mensen wordt het een zware tijd.

We gaan er zeker komen met zijn allen. Wat je niet breekt,maakt je sterker en groter!

xxx

Liefs, Seline


Bibi heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Jeetje zeg... ik kan niet anders zeggen dan dat dit gewoon K*t is!!! Dit hebben jullie niet verdiend. Ik zal toch anders naar de Ariadne kijken als ik het blad volgend jaar in de schappen zie staan. Heel veel sterkte met dit alles en succes met de laatste loodjes. Met opgeheven hoofd, dat is het beste!!! Ze weten niet wat ze aan creativiteit en inzet gaan missen!Hun loss!!! Dikke x

Seline heeft gereageerd op het bericht van Bibi

En zo is het! Lieve woorden..

Liefs, Seline


Iris Vank heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Ohhh wat triest! Heel veel sterkte voor jou en je collega's.

Seline heeft gereageerd op het bericht van Iris Vank

Dank je wel Iris! Lief van je ...

Liefs, Seline


Willeke heeft een reactie geplaatst op 18-10-2015

Seline, wat een naar bericht, hoe opgeheven je hoofd ook is, dit is super ...pieeeeeeep.......! Het heeft tijd nodig om dit te verwerken maar er ligt iets moois op je te wachten na 7 jaar dat is een ding wat zeker is. Kop op en geniet van de extra tijd die je krijgt met je mooie meiden en Hubbie! Sterkte en lieve groet, Willeke

Seline heeft gereageerd op het bericht van Willeke

Lieve woorden Willeke, dank je wel!

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.