Doe het zelf: kastje opknappen

Soms heb je van die projectjes die misschien twee uurtjes van je tijd innemen, maar een groot effect hebben. Dat had ik dus met het opknappen van mijn Ikea kastje in de woonkamer. Op zich een leuk meubel, ik had 'm al een keer een kleine make-over gegeven (dat zie je hier), maar een kleine update kon 'ie wel gebruiken. Met een restje verf en de kastknopjes uit de nieuwe voorjaarscollectie van Zusss gaf ik 'm een hele nieuwe look. 

Nodig:

  • Ontvetter 
  • Schuurpapier
  • (restje) Verf
  • Boormachine
  • Zusss kastknopjes

selinesteba.com - 2.jpeg

Zo zag het kastje eruit. Prima, maar wat mij betreft wel toe aan een kleine update. 

selinesteba.com - 3.jpeg

De Zusss kastknopjes die ik gebruikte. Met een zonnetje, gemaakt van metaal en voorzien van het Zusss logo in subtiel grijs. 

Stap 1

Haal de bestaande kastknopjes van de lades en ontvet het oppervlak goed. 

Stap 2

Schuur het kastje licht op. Maak het daarna weer stof- en vetvrij.

selinesteba.com - 4.jpeg

Stap 3

Ik heb ervoor gekozen het kastje één kleur te geven. Officieel gebruik je hier lakverf voor, maar ik ben niet zo moeilijk en ging voor restje matte muurverf wat ik nog had staan. Voordeel hiervan is dat je een fluweelachtige look krijgt en dat het snel droog is. Nadeel is dat het wat poreuzer is en je er sneller vlekken op maakt, maar het is geen oppervlak wat je dagelijks intensief gebruikt, dus dan kan het prima. 

selinesteba.com - 5.jpeg
 

selinesteba.com - 6.jpeg

Stap 4

Als de verf goed droog is draai je de Zusss kastknopjes erop. Er zaten al gaatjes in de lades, die waren wel wat te krap, dus ik maakte ze iets groter met de boormachine.

selinesteba.com - 7.jpeg

selinesteba.com - 8.jpeg

selinesteba.com - 9.jpeg

Stap 5

Stylen maar! Ik ging voor lichte kleuren en een toefje lila (de trendkleur van dit moment). Het wit van de kastknopjes komt terug in de accessoires. Verder vind ik het fijn om te werken met verschillende hoogtes, hier deed ik dat met een stapeltje magazines (ook op kleur uitgezocht), zet er een vaasje op en het geheel wordt een stuk speelser.

selinesteba.com - 10.jpeg


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.