DIY | Makkelijk & snel: ideeën met behang

Je herkent het vast, kleine stukjes behang ... van die snoezige printjes, die je niet kon weerstaan bij de kringloop/die ene leuke woonwinkel/een lieve vriendin. Resultaat? En heleboel halve rolletjes, stukjes en restjes behangpapier verzameld in een grote mand (op zich ook wel weer decoratief) zonder duidelijke bestemming. Toen ik een tijdje terug prachtige nieuwe behangsamples opgestuurd kreeg van Roomblush kon ik er niet meer omheen: zo zonde al dat mooie papier wat ligt te verstoffen. Ik bedacht twee leuke ideetjes waar je meteen mee aan de slag kunt. Snel, simpel en iedereen kan het. Lees snel verder wat je er (behalve behang) voor nodig hebt. 

Idee 1: prikbord 

Nodig:

- Je favoriete behangprint

- Foambord of prikbord

- Spuitlijm

- Stanleymes

- Rolmaat en liniaal

- (oude) knopen

- punaises

- secondelijm

- dubbelzijdig tape

selinesteba.com - diy idee met behang Seline Steba.jpg

Zo ga je te werk:
meet het stuk behang en snijd het foambord op maat met de liniaal en een scherp stanleymes. Spuit het foambord in met spuitlijm, ik gebruikte lijm waarbij je later nog kunt verschuiven, wel zo handig! Plak het behang op het bord en snijd eventuele restjes weg met het stanleymes. Laat goed drogen. Ik maakte meteen ook wat knooppunaises: gebruik hiervoor oude knopen en punaises met een platte kop. Doe een klein druppeltje secondelijm op de kop van de punaise, druk de knoop erop en laat goed drogen (pas op voor je vingers! ik gebruikte hiervoor een tangetje). Hang het bord aan de wand met dubbelzijdig tape, een touwtje of haakje. 

selinesteba.com - diy idee met behang Seline Steba.jpg

Mijn prikbord kwam te hangen boven het kinderhoekje. Ideaal voor knutsels, kaarten en tekeningen. En de kleur van het behang past ook nog eens helemaal in mijn interieur. 

selinesteba.com - diy idee met behang Seline Steba.jpg

selinesteba.com - Ideeen met behang.JPG

Zo simpel: door knopen op punaises te lijmen krijg je hele unieke prikkers. Ik combineerde ze met goudkleurige exemplaren, eigenlijk siernagels, maar het prikt en daar gaat het om. 

Idee 2: Ingelijst het mooiste 

Posters, quotes en foto's, waarom die wel in een lijstje en behang niet? Je ziet maar, door een mooi printje (hier behang Feathers van Roomblush) wat extra aandacht te geven wordt het pas echt een blikvanger. En in de lichte houte lijst komt de grijsgroene kleur nog beter naar voren. 

selinesteba.com - diy idee met behang Seline Steba.jpg

selinesteba.com - diy idee met behang Seline Steba.jpg

Heb jij nog leuke (aanvullende) ideeën met behang? Laat het in een reactie onder dit bericht weten, ik ben benieuwd! 

Bedankt Roomblush, voor de mooie behangstalen! 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.