Deze 6 Ikea hacks mag je niet missen

Op internet zijn ze er maar druk mee: het bedenken en uitvoeren van Ikea hacks (andere toepassingen of verbeteringen met Ikea producten). Zelf heb ik ook al redelijk wat hacks op mijn naam staan: een kinderhoekje met keukenrelingen bijvoorbeeld, een boekenkast als dressoir, maar ook een ander kleurtje op een dienblad, krukje of stoel kan al wonderen doen. Het is een fenomeen, de hacks worden steeds mooier, slimmer én unieker. Alles om je eigen stempel te drukken op de toch al fijne Zweedse no-nonsense producten. Ik heb mijn 6 favoriete Ikea hacks van dit moment verzameld en voor je op een rijtje gezet. Vooral idee 5 heeft mij verrast. Daar kun je direct mee aan de slag. 

1. Hoofdbord achter het bed 

selinesteba.com - Ikea hack headbord.png

(bron: Livet Hemma)

Ok, ok ... het hoofdbord is natuurlijk niet van Ikea, maar het lichte hout is wél kenmerkend voor veel van de Ikea producten. Met mooie prints wordt het meteen een inspirerend moodboard. En kijk ook even naar de Svalsta bijzettafels, als setje naast het bed ook prima te gebruiken als nachtkastje. 

2. Figuren van verf op kurken onderzetters

selinesteba.com - Ikea hack kukren onderzetters.png

(bron: Livet Hemma)

Met verf geef je deze kurken Avskild onderzetters een spannend patroon. Voor de strakke lijnen gebruik je stukjes papiertape. Idee: maak haakjes aan het kurk en je kunt de onderzetters ook gebruiken als hangers. 

3. Kruk in frisse kleuren 

selinesteba.com - Ikea hack krukje deel 1.jpg

(bron: Pella Hedeby, Livet Hemma)

Als ik aan Ikea denk, dan denk ik aan deze Frosta kruk. Hoewel het originele lichte berkenhout al prachtig is, geeft een kleurtje ze een hele nieuwe uitstraling. Deze tinten doen me denken aan zoete macarons, mooi in een lichte basis. 

selinesteba.com - Ikea hacks krukjes deel 2.jpg

(bron: Anna Lenskog Belfrage, Livet Hemma)

Een deel schilderen kan natuurlijk ook, alleen de zitting of een stukje van de poten ... Leef je uit! 

4. Dressoir met cementen tegels als blad  

selinesteba.com - Ikea hack dressoir.png

(bron: Pella Hedeby, Livet Hemma

Je zou het niet zeggen, maar als basis voor deze tv-kast is een keuken bovenkast uit de Metod serie gebruikt. Kies het aantal kasten en bepaal zelf hoe groot je dressoir moet zijn. De simpele cementtegels als bovenblad maken deze kast helemaal af. En stofzuig je graag onder je kasten? Je kunt ze natuurlijk ook een stukje van de grond ophangen, zorgt meteen voor een ruimtelijk gevoel. 

5. Klimplantrek als inspiratiebord 

selinesteba.com - Ikea hack rooster.jpg

(bron: Ikea). 

Wat een goed en simpel idee! Met het Barsö klimplantrek maak je met wat haken, bloempotten en klemmen een heus inspiratiebord. Alleen nog een kwestie van ophangen (hier met leren lussen) en vullen maar, easy does it. 

6. Jasje voor een houten stoel 

selinesteba.com - Ikea hack rugleuning stoel.jpg

Als je vindt dat je houten Ivar stoel wel een warm jasje kan gebruiken is dit misschien een leuk idee. Zo'n geweven kleed staat toch een stuk decoratiever aan de eettafel. Heb je geen idee hoe je dit moet maken? Geen nood, de uitgebreide stap-voor-stap beschrijving vind je hier. 

Na het maken van deze post weet ik het zeker: ik ben en blijf een grote Ikea-fan. Niks eenheidsworst, met deze simpele ideeën blijf je uniek en onderscheidend. En nu ben ik wel benieuwd welk van deze hacks jouw favoriet is? 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.