7 snelle (feest)sfeermakers met eucalyptus

Bij mij begint het met sterren, kaarslicht, de schapenkleedjes van zolder, een streng lichtjes ... beetje bij beetje sijpelt er steeds wat meer kerst het huis binnen. En dat die sfeer echt niet alleen leuk is voor de feestdagen bewijzen deze 7 groene versierideeën wel. In plaats van dennengroen ga ik dit jaar voor eucalyptusblad. Want: mooi vergrijsd, de ideale combi met wit, goud, glans, glitter en bessen én ruikt net zo lekker als een verse dennentak. Komt nog eens bij dat deze 7 sfeertips super easy zelf te maken zijn én het hele jaar door kunnen. 

1. Als kerstboom 

selinesteba.com - Eucalyptus als kerstboom.jpg

(bron: Northern Light blog)

Tja, waarom niet. Een eucalyptusboompje, of grote takken in een vaas zijn een leuk alternatief als je niet zo van het dennengroen bent. Wat witte ballen erin, misschien hier en daar een lichtje et voilá: je eigen unieke kerstboom. En wat zo fijn is, na de feestdagen kan 'ie gewoon blijven staan. 

2. Op de feesttafel 

selinesteba.com - Eucalyptus op tafel.jpg

(bron: Nestor Carrara)

Makkelijker kan bijna niet: schik wat flinke taken eucalyptus, olijf of een ander grijs blad in het midden van de feesttafel, leg er eventueel wat besjes tussen en klaar is je tafelstuk. Combinatietip: met stoer hout en linnen servetten! 

3. Als kransje

selinesteba.com - Krans met eucalyptus.jpg

(bron: Freckle and Wulff)

Voor deze zelfmaker spreek ik uit ervaring: dit is echt een hele makkelijke én leuke om in een verloren half uurtje te doen. Ik gebruikte een houten borduurring, maar een cirkel van ijzerdraad of deze XL ring van Madam Stoltz zijn ook prima te gebruiken. Knip de eucalyptus takjes op maat, vouw ze om de ring en zet vast met kleine ijzerdraadjes. Steek er wat gispkruid tussen, rode besjes of kleine decoratiesterretjes combineren ook mooi met het grijze blad. 

4. Om mee in te pakken

selinesteba.com - Eucalyptus om mee in te pakken .jpg

(bron: Local Milk blog)

Linnen, ik ben er dol op. Met wat restjes kun je kleine cadeautjes perfect inpakken. Wikkel er, zoals hier, wat henneptouw omheen en steek er een takje groen tussen. Super stoer en een cadeautje op zich. 

5. Als schilderij 

selinesteba.com - Eucalyptus als wandversiering.jpg

(bron: Sarah Sherman Samuel)

Dit vind ik nou een leuk idee: kerst nieuwe stijl met drie houten latjes, wat touw en twee bosjes eucalyptus. En dit groene 'schilderij' kun je met mini-kerstballetjes en lichtjes zo bont maken als je zelf wilt. 

6. Als wandkleed

selinesteba.com - Eucalyptus als wandkleed.jpg

(bron: oh the sweet things)

Je kent ze vast, de macramé wandkleden voor aan de muur. Een knooptechniek waar je de mooiste creaties mee kunt maken, maar oefening baart kunst ... geen geduld voor? In een fractie van de tijd maak je met een houten lat, 7 takjes eucalyptus en wat touw deze groene variant. Makkelijk en minstens zo mooi! 

Tip

Ook zo'n zin om aan de slag te gaan? De meeste bloemenwinkels verkopen het hele jaar door takken eucalyptus. En wist je dat Eucalyptus heel mooi indroogt? Van bovenstaande ideeën kun je dus nog heel lang genieten! 

De foto van de slinger op de homepage is van Homey oh my! Een duidelijke werkbeschrijving vind je op haar blog


Néstor P. Carrara heeft een reactie geplaatst op 01-12-2015

Thanks for sharing!

Seline heeft gereageerd op het bericht van Néstor P. Carrara

Of course! You're very welcome ;-)

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.