5 simpele stylingideeën met (kerst)kaarten

Ik hoor je denken: kaarten? Die versturen we toch niet meer? Wellicht een mooi moment er toch (weer) mee te beginnen. Want hoe leuk is het om in dit digitale tijdperk echte post te vinden op de mat? Zeker tijdens de feestdagen. En daarbij komt dat de kaarten steeds mooier worden. Ambachtelijk gemaakt, met gedetailleerde illustraties of een bijzondere quote ... voor ieder wat wils. Heb je mijn eigen lijn bosdierenkaarten bijvoorbeeld al gezien? In ingetogen zwartwit, een verrassing voor iedere envelop. En wat zo leuk is: behalve versturen kun je kaarten ook prima gebruiken als decoratie in je huis. Ik laat je 5 simpele stylingideeën zien. 

1. Aan zelfgemaakte hangers

selinesteba.com - Hangers .jpg

(bron: by fryd)

Hoe leuk: gewoon van metalen hangertjes gemaakt. Met klemmen (te koop bij Dille & Kamille) zet je de afbeeldingen vast aan de randen. Ook prima te maken met stevig ijzerdraad. 

2. In (oude) flessen

selinesteba.com - Flessen.jpg

(bron: Yankee Magazine)

Je vindt ze nogal eens op brocantemarkten of bij de kringloop: oude apothekersflessen. Hoe ouder ze zijn, hoe mooier (vaak). Maak ze goed schoon én droog, gebruik eventueel een kopie van de kaart op dunner papier, wikkel deze om een houten stokje en laat de afbeelding in de fles zakken. Als het goed is ontvouwt ie zich nu in de fles. Oude jam- of voorraadpotten zijn ook geschikt voor dit idee (en een stuk makkelijker in gebruik). 

3. Op een houten boomschijf 

selinesteba.com - houten-boomschijf.jpg

(bron: vtwonen)

Alles wat je nodig hebt: een houten boomschijf, wat spijkertjes en een hamer. Alles wat je hoeft te doen: wat van die kleine spijkertje op strategische plekken in het hout slaan. Precies zo dat je er je favoriete kaarten tussen kunt schuiven. Easy does it. 

4. Aan een dennentak 

selinesteba.com - Kerstgroen.jpg

(bron: The Style Files)

Hier is het een adventkalender (ook een goed idee), maar dit kun je natuurlijk ook doen met je ontvangen kerstkaarten. De tak hang je met twee touwen op aan het plafond. Eronder nog een kastje en dit snelle kersthoekje is helemaal af. 

5. Op een cadeautje 

selinesteba.com - Cadeautje.jpg

(bron: we lived happily ever after)

Mijn all-time-favourite combinatie: bruin kraftpapier en zwart-witte details. Hier is goed te zien hoe een simpel kaartje alle aandacht krijgt. Who cares wat er in het pakje zit, dit is een cadeautje op zich. 


Ilse heeft een reactie geplaatst op 29-12-2015

Wat een leuke ideeën, vooral die boomschijf vind ik leuk!

p.s.
Als ik vanuit bloglovin' op één van jou posts klik kom ik steeds eerst op een foutmeldingspgina, dan moet ik eerst op 'home' klikken en dan op de post die ik wil lezen. Ik weet niet of je hier iets aan kunt doen en of meer mensen het hebben maar misschien iig goed om te weten?

Seline heeft gereageerd op het bericht van Ilse

Hoi Ilse,

Goed om te horen dat je de ideeên leuk vindt, dank je wel.

Wat betreft bloglovin' daar ga ik even achteraan, thanks voor het doorgeven.
Alvast een fijne jaarwisseling.

Liefs, Seline


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.