10 x je huis opnieuw inrichten zonder een euro uit te geven!

Ja, je leest het goed, geen euro komt eraan te pas. Soms is eens flink opruimen voldoende om je met andere ogen naar je eigen huis te laten kijken. Meubels die best nog een ronde meekunnen, extra aandacht voor dat wat normaal zo vanzelfsprekend is én alles weer even door je handen laten gaan ... je zult zien: het voelt als een hele dag interieurshoppen, maar dan zonder dat je portemonnee eraan te pas komt, fijn toch? Met deze 10 supersnelle tips woon jij straks weer als nieuw! 

1. Hussel met je kamers

selinesteba.com - vloerkleed-aan-de-wand

Kijk eens met ander ogen naar dat nachtkastje naast je bed ... staat ook prima in de hal. Of een vloerkleed wat al tijden op zolder ligt, waarom niet aan de wand? Kortom, hussel met de spullen uit je kamers. Wie weet wat het voor verrassende nieuwe inzichten oplevert! 

(Foto: apartmenttherapy.com

2. Gebruik je boeken als woonaccessoires 

selinesteba.com - boeken-als-woonaccessoire-2

Want die grote stapels papier zijn ideaal om mee te decoreren. Je kunt er ook voor kiezen de kaften te selecteren op kleur voor een rustig effect. Of leg de boeken eens met de kaft naar achteren, mooi!

(Foto: alvhemmakleri.se)

3. Doe behang, stof of krabbels in een lijstje

selinesteba.com - lijst-stof-op-behang-in

Ga eens goed door je kasten, lappenmand of behangkast ... grote kans dat je oude krabbels, een mooie stof of bijzonder behangdessin vindt. Doe ze eens in lijsten, dan krijgen ze pas echt de aandacht die ze verdienen. En, je hebt altijd iets unieks aan de wand. 

(Foto: thesweetestoccasion.com)

4. Haal de deurtjes van je keukenkasten

selinesteba.com - haal-de-keukendeurtjes-eraf

Voordat je fanatiek alle frontjes eraf gaat slopen, dit idee behoeft enige uitleg. Een 'open'  keuken kan al snel rommelig ogen. Maar heb je de bovenkastjes eenmaal opgeruimd of op kleur gesorteerd dan is het leuk om dit idee eens te proberen. Begin rustig, start met één deurtje ... Heb je de smaak te pakken dan kun je altijd nog all the way gaan. 

(Foto: onbekend)

5. Hergebruik een (kinder)bed

selinesteba.com - bed-hergebruiken2

Met een lekker dik matras en veel kussens tegen de muur kun je er prima op zitten! Leuk als daybed, en ideaal voor dat lege hoekje (onder de trap bijvoorbeeld) in de woonkamer. 

(Foto: designsponge.com)

6.Laat zien dat keukengerei!

selinesteba.com - laat-je-keukengerei-zien

Houten spatels, oude pollepels, stoere broodplanken: zonde om weg te stoppen in de keukenkastjes (en als je idee 4 van hierboven inmiddels hebt toegepast kan dat ook niet meer). Laat zien die mooie keukenhulpjes! Messen aan een magneetstrip boven het aanrecht, lepels in een kan en de broodplanken bij elkaar in de vensterbank. Easy does it! 

(Foto: planete-deco.fr)

7. Recycle een oude deur als tafel

selinesteba.com - oude-deur-als-tafel

Misschien heb je er nog eentje staan op zolder, of vind je er een keertje één bij het grofvuil, een oude deur kan in de meeste gevallen nog wel een ronde mee. Als tafel bijvoorbeeld! Schroef er wieltjes onder, gebruik oude schilders schragen of (en dit zou ik alleen bij een salontafel doen) leg onder iedere hoek een stapeltje boeken.  

(Foto: ikea.com)

8. Verzamel al je lijsten en maak een fotogalerij 

selinesteba.com - galerij-van-lijsten-aan-de-wand

Een rondje door een gemiddeld huis levert meestal wel wat fotolijsten op. Heb je dan toevallig ook nog een lege wand waar je al tijden iets voor zoekt? Maak dan een fotogalerij! Schuif, verplaats en kijk net zo lang tot je een goede compositie hebt (eerst papiertjes in de afmetingen van de lijsten op de wand plakken helpt!) en sla aan het spijkeren. 

(Foto: interiorcollective.com)

9. Maak nieuwe kussenhoezen van oude theedoeken

selinesteba.com - kussens-van-theedoeken

Makkelijk en snel. Theedoeken hebben vaak de ideale maat om kussentjes van te maken. Ik ben dol op de linnen varianten. En wat zo fijn is: netjes afwerken is helemaal niet nodig, hoe leuk is het om de grove steken juist te laten zien! Een idee: combineer met een contrasterende stof voor de achterkant. Zo kun je fijn afwisselen. 

(Foto: dreambookdesign.com)

10. Zet bloemen in lege potten en flessen  

selinesteba.com - gebruikte-flessen-als-vaas

Grote kans dt je na een geslaagd feestjes nog wat lege wijnflessen hebt staan. Breng ze niet naar de glasbak, maar zet ze in een groepje bij elkaar (op de tafel of in de vensterbank) en decoreer met bloemen of takjes. Idee: versier ze met linten, papiertape of een leuk etiket. 

(Foto: welke.nl)

Welke slimme interieur budget-tips heb jij nog? Laat het me hieronder weten, ik ben benieuwd! 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.