Kijkkastje in kerstsferen

Nieuw in huis: het Timzowood Living vitrinekastje. Met mijn kastenverzameling (van groot tot klein en hartstikke mini) een fijne aanwinst. Wel nieuw voor mij: de glazen ruiten. Want tja, hierbij gaat de regel 'deur dicht dag troep' dus mooi niet op. Netjes opgeruimd moet 'ie zijn én blijven. Een heikel punt, aangezien ik dol ben op kleine verzamelingen. Dierbare cadeautjes, een souvenir, kaarten, foto's ... ik stel ze graag tentoon. En dat is nu precies waar dit kastje voor bedoeld is. Speciaal voor kerst gaf ik 'm een feestelijk tintje: met miniatuurboom, lampjes en persoonljke kersttekeningen op de ruiten.

selinesteba.com - vitrinekast idee.JPG

Met zijn 54 cm hoog is de kast nog best een flinke jongen, dus het was even zoeken naar een geschikte plek. Maar op de grote eettafel vind ik 'm het mooist uitkomen. Op het kiezelgrijze blad, tegen de witte muur en op de hoek nooit een sta-in-de-weg.

Tip: maak met krijtstift tekeningen op de ruiten, zoals ik deed met deze kerstillustraties. Makkelijk afwasbaar, dus aan te passen aan ieder seizoen. Ik gebruikte de Uni-ball chalkmarker met een fijne punt, ideaal om dit soort tekeningen mee te maken. Nu alleen de sneeuw nog ...

selinesteba.com - vitrinekast idee.JPG

selinesteba.com - vitrinekast idee.JPG

selinesteba.com - vitrinekast idee.JPG

Vind je het lastig kleine spullen te stylen? Deze tips werken altijd: 

- Groepeer. Door kleine spullen in groepjes bij elkaar te leggen vestig je er extra aandacht op. Zelf vind ik 3 een mooi aantal. 

- Stapel. Van groot naar klein: begin met een schriftje, leg er een schaar op of een veer en kies voor een klein labeltje als finishing touch. Maak er geen toren van, 3 of 4 items zijn voldoende. 

- Kleuren bij elkaar. Houd het rustig door de kleuren op elkaar af te stemmen. Pastellen bij de pastellen en wit bij wit bijvoorbeeld. Je kunt ook een kleurencombi voor het hele kastje kiezen waar je trouw aan blijft.

Ik ben helemaal kerstproof. Boodschappen binnen, cadeaus onder de boom en de sfeer paraat. Rest mij alleen nog jullie hele fijne, gezellige en liefdevolle kerstdagen toe te wensen. 


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.