DIY | Vintage deurknop

Dit jaar wonen we 5 jaar in ons huis en dan kom je er echt niet meer onderuit: de grote onderhoudsklussen. Niet de leukste, maar wel belangrijk. Wie me volgt op Instagram heeft vast al gezien dat ik gestart ben met tapijt strippen van de trap en het schilderen van de deuren in de hal. Wat me op de titel van deze post brengt, want ook het deurbeslag is aan verandering toe. De eerste (echte oude!) deurknop is inmiddels een feit. Gedeeltelijk zelfgemaakt, op een deur van nu, dat dan weer wel. 

selinesteba.com - img-1133

Hoewel we in een huis uit '76 wonen, vind ik het leuk oude en originele elementen terug te laten komen in de inrichting. Voor de kastdeuren in huis was ik al een tijdje op zoek naar houten knoppen. Nu wil het toeval dat mijn lieve collega Marlies in een geweldig historisch huis woont (ze zit ook op Instagram, mocht je haar nog niet volgen: je kunt hier haar kiekjes bekijken) en er nog wel eentje had liggen. Om te proberen ... 

selinesteba.com - img-1132

Nou, dat was een goede match! De nieuwe deur heeft een wat oudere uitstraling en nog niet zo lang geleden gaf ik 'm een frisse lik verf. Twee vliegen in één klap, want laat de combinatie wit en hout nu net mijn favoriet zijn! 

selinesteba.com - img-1131

Klein puntje: de kastdeur gaat open met een sleutel, lastig te combineren dus. De knop erboven plakken als decoratie was een optie, maar leuker leek het me de sleutel erin te verwerken. Terwijl ik aan het sporten was ging mijn man aan de slag, met dit slimme idee als resultaat. Met de multitool heeft 'ie een sleuf in de knop gemaakt waar de sleutel precies in past. Net wat aan de krappe kant, zodat 'ie goed blijft klemmen. Het afdekplaatje (wat al op de deur zat) zorgt nu voor de afwerking. Alsof het zo moest zijn! 

selinesteba.com - img-1134

Grappig, wat een simpele knop al een verschil kan maken, de eerst zo gewone deur is nu een blikvanger. En de oude knop die in al die jaren vast door heel veel verschillende handen geopend is, mag nu in een rijtjeswoning in Lelystad verder geschiedenis schrijven.


Ik hoor graag wat je ervan vindt

Let op, ik krijg alleen een melding van je reactie als je mij in je bericht tagged met @seline steba.